Megváltozott weboldal!

Néhány olvasóm talán már megszokta, hogy nem így néz ki a weboldal, de úgy egyáltalán… még a webcím sem ilyen volt.
2018. februárjában ugyanis azt láttam egyszerűbbnek, ha saját blogot indítok a blogger.hu megoldásai helyett, mert hiszem, hogy így sokkal jobb környezetet teremthetek az írásra és olvasásra egyaránt.
Az eddigi thubakabra.blogspot.hu helyett tehát innentől ez a weboldal fog szolgálni cikkeim közlésére.

Az oldal még nem teljes, szóval hiányosságok itt-ott még előfordulhatnak.

Dióhéjban

Thubakabra munka közbenMég 2010-ben az a vad ötletem támadt, hogy léteznek olyan emberek, akiket kicsit is érdekelhet az én blogolásom, ezért indítottam el Thubakabra blogja név alatt egy szöveg-lavinát. Mára már tudom, hogy valamennyire igazam is volt. Na persze, ez nem csak úgy jött, és rengeteg olvasóm lett… eleinte ugyanis még nem sok fogalmam volt arról, hogy egy blognak miképp is kell működnie.
Szóval mint Thubakabra, írtam a bejegyzéseket, és reméltem, hogy majd valaki el  is olvassa őket. De igazából ez sem lett volna gond, ha senkit nem érdekel. Sokszor csak terápia jelleggel írtam ki magamból dolgokat, mert egyszerűbb volt, mint a valóságban megoldani az aktuális problémát.

Ez aztán egyre sűrűbben kiegészült művészeket segítő cikkekkel és ötletekkel meg mindenféle vad dologgal.
Az utóbbi pár évben főként már ez lett a fő irányvonal, de azért randomszerűen még megjelennek rólam cikkek. Ezeken keresztül is remélem, hogy valakinek segítek, hiszen tudom, hogy sokan küzdenek hasonló gondokkal, mint én. Ezért éppenséggel lesz olyan, akit talán motivál, vagy empátia révén segít. 

Magamról

2008-ban otthagytam a főiskolát, hogy helyette a grafikával foglalkozhassam. Azt hiszem, ez egy jó döntés volt, mert a sok küzdelem során végül elértem azt, hogy a megélhetésemet az biztosíthassa. Mindezt persze autodidakta alkotóként. 

Hogy miket is csinálok? 
Elég sok mindent. De tényleg. Búvárszemüvegben készülök a hagymapucoláshoz.
Fotórealisztikusan rajzolok, digitálisan festek, designolok, blogolok, fotózok, olykor írok novellákat, regényeket, ritkán verseket. Emellett olykor próbálom magam más területeken is fejleszteni, mint pl. olajfestés, vízfestés. Szeretnék tussal is több minden elérni. 
Jelenleg azonban folyamatosan kupálom magam mindenfélében, amiről úgy érzem, hogy segítheti előrehaladásomat az életben vagy grafikában. 

Valódi nevem Mihályi Anita, de mindenhová Thubakabra névvel szoktam regisztrálni. Ez egy ilyen megszokás lett az évek folyamán. 

Magánéletemben egy 30. életévét betöltött, elvált nő vagyok, aki 7 év után váltotta le Budapestet Szegedre. Eredetileg Szombathely volt az én bázisom, illetve annak közelében fekvő falu, Kőszegdoroszló. Igen, jó messzire kerültem otthonról. 🙂
Mindennapjaimban az inzulin rezisztanciával küzdöm, igyekszem ezért egészségesen táplálkozni, és mozogni. Ezek elég nehéz dolgok, de néha már sikerül rávenni magamat a heti három testmozgásra: futásra, úszásra vagy fitneszezésre. 

Bátorság ceruza rajzEmellett kicsit kocka is vagyok, ami hoz magával néhány jellemző vonást: enyhén introvertálttá tesz, imádom a szuperhősös filmeket (éljen a Marvel!), Star Trek fan vagyok (de nem annyira Star Wars), és van egy kupakgyűjteményem Fallout-ból inspirálódván. 

Hobbim az olvasás. És elmélkedés. Szeretek végigrágni ötleteket vagy elméleteket egészen a velejéig, és megérteni annak minden ízét. Analitikus elmém ezt műveli. Általában zavar, ha valamit nem értek, nem tudom visszagobózni a jelentését, ezért sokszor lehet elkapni engem egy elvont pillanatban, mikor épp egy ilyen valamit próbálok apróra darabokra szedni. 
Ez történetesen jól jön abban, hogy tudjak művészettel kapcsolatos segítő cikkeket írni. 

Foglalkozásom

Megélhetésemet a grafika adja. Ez jelent különböző grafikák elkészítését megrendelésre vagy saját designok értékesítésére különböző termékekre nyomtatva. Utóbbit az 

Deadpool fanart Thubakabra-tól.

Etsy boltomon keresztül intézem. Ezt a boltot magam menedzselem, reklámozom, intézem az ügyfelekkel való levelezést stb. Szóval nem kis időmet veszi el, de szeretek vele foglalkozni. 

Megrendelésre általában portrékat szoktam készíteni, azon belül is mostanában digitális festményt szoktam alkotni. Persze, néha becsúszik a ceruza rajz is, de azt már kevésbé preferálom. Olykor megkeresnek különféle design-ok elkészítésére is, lévén, hogy van hozzá érzékem. 

Röviden szólva, egy szabadúszó vagyok a grafika tengerén.