Mint tán tudjátok már, nemrég elkészítettem a saját patreonos oldalamat, amire azóta is lelkesen posztolgatok.

Tudod, az oldal, ahol támogathatsz embereket.
Mármint nem mindenkit, csak akik csináltak egy regisztrációt, mint pl én. Ááá, nem célzás, csak egy véletlen példa, ami épp felbukkant az agyamban.

Tervben van többek között, hogy több tutorialt, vagy legalábbis magyarázattal ellátott félkész alkotásokat, skicceket tegyek fel, és úgy néz ki, hogy eddig ez megy is, már rengeteg mindent töltöttem fel.
Ez egy példa:

Amit tenned kell

Most így magában nem sokat érhet, de ha követitek ezt a linket, akkor találhattok hozzá egy részletes leírást — angolul és magyarul is.
Ugyanis eldöntöttem, hogy ezentúl mindkét nyelven fogok ott is publikálni, így nem lesz gondja annak sem, akinek esetleg nehézsége van az angollal. Nem mintha nekem nem lenne, de néha már majdnem úgy tűnik, mintha érteném is, amit írok.

Nem kell amúgy nagy tutorialra gondolni, csak egy rövid leírás arról, hogyan érdemes felépíteni a hajat tégláról téglára… eh, ez nem tűnik jó analógiának… inkább tincsről tincsre. Ez sem teljesen okés, de még mindig jobb elképzelni, mint a téglából font hajat.

Az ok, amiért elindítottam

Mellesleg azért indítottam el ezt a regisztrációt, mert egyre nehezebb legyőzni a kényszert, hogy fejből tudjak alkotni, és hát ahhoz meg idő kell, ezért meg kevesebb megrendelést tudok fogadni, ami oda vezet, hogy a megélhetésem veszélybe kerül. Szóval adok egy esélyt ennek az oldalnak, talán néhányan találjátok elég érdekesnek a munkáimat ahhoz, hogy támogassatok valamennyivel.
Főleg egyébként ez a kezdeti időszak nehéz, mert ha már van több patron, akkor bevonzz másokat is.

Az oldal lényege az, hogy a kiválasztott kedvence(i)dnek havonta küldesz automatikusan egy általad meghatározott összeget. Az alkotó megszab összegenként jutalmakat, szóval így kaphatsz ajándékokat, vagy több tartalmat.
Tőlem például $5 fölött (most komolyan, egy doboz cigi ára már), láthatsz több skiccet, félkész alkotást, mind alatt leírással és magyarázattal. Ha kezdő vagy az alkotás világában, több támogatásért cserébe segítek a tanulásodban célirányos tippek, beszélgetések kíséretében, vagy másban, ami épp segít azon, hogy az alapokat megtanulhasd. És vannak még más jutalmak is, csak tekintsd meg ott jobb oldalt a rewardokat.

Köszi a halat!

Nagy vonalakban tehát ennyi lenne ez a patreonos dolog. Tényleg nagy segítség lenne minden támogatás, amit tőletek kaphatok, és nagyon szívesen osztanék meg veletek több dolgot is vagy segítenék, de ezt csak úgy tudom megtenni, ha kicsit könnyül a nyomás anyagi fronton (most elképzeltem, ahogy melegfront határában textil csapódik le és hull mindenfelé eső formájában).

Szóval ha felkeltettem az érdeklődésedet, itt megtalálod az én profilomat.

Bakker, most veszem észre, hogy ebben az évben még csak ez az első bejegyzésem… Ismételten elnézést ezért! Pedig van miről írnom, csak hát az időt olyan nehéz beosztani. De ígérem, ezentúl legalább havi egyszer jelentkezni fogok!

Köszönöm szépen az olvasást!
És ne felejts el megosztani! Mármint nem engem, mert azt a törvény bünteti, de a blogbejegyzés megosztásával nincs semmi gond. Sőt, a bejegyzés megosztás jó, euforikus hangulatot kelt! Kell neked!