Már egy ideje van annak, hogy megírtam az etsyről az elemző írásomat. Mint kiderült, igen sokatokat érdekelt, és rengeteg megtekintése lett ennek a cikkemnek. Ebből kifolyólag jöttek privát kérdések is vagy további saját megfigyelések, melyekre választ szeretnék még adni.

Valószínűleg lesz még ilyen bejegyzés, szóval ha kérdésed van, nyugodtan tedd fel, mert ez segít majd annak kiderítésében, mi nem tiszta még az Etsyvel kapcsolatosan.

Paypal és csomagolás etc?

Az elsődleges kérdés általában a bankkártyával kapcsolatos volt: lehet-e bankszámlára kapni az etsy-n beérkező pénzt? 
Érdemes elfelejteni a bankkártyás lehetőséget, mivel a vásárlóid zöme külföldi lesz. Bankszámlás megoldást alkalmazva ez azt jelentené, hogy ha valaki vásárol valamit, akkor napokig tart, míg az átutalást látod a bankszámládon. Ha gond van a termékkel, nehéz sztornózni, visszafelé is sokáig tartana a küldés. A gyorsaság itt azért számít, mert mondhatja egy vevő azt, hogy elküldte a pénzt, ezért te feladod a terméket tartva az időt, és végül a pénz sehol.
Szóval biztonságosabb és gyorsabb, ha nyitsz egy paypal accountot, ami egy online pénzbefogadó és küldő oldal.

Néhány további tudnivaló még a paypalról:

Először is: amikor valaki a saját paypaljáról küld, másodpercek alatt láthatod a pénz beérkeztét. Ha te vásárolsz és valaki átver, akkor sztornózhatod a pénzt — persze megfelelő hivatkozásokkal és bizonyítékokkal rebdelkezve. Amikor az extreme digital átverte egy ismerősömet, és meg akarta kurtítani, a paypalnak volt köszönhető, hogy viszontlátta a pénzét végül.
A paypalról a pénzt át tudod küldeni a lakossági számládra (ez két napot vesz igénybe), de ajánlott valamennyit rajta hagyni, hogy az etsy esetleges költségeit tudd róla fizetni.
Aki esetleg kíváncsi, hogy az adózás ebben az esetben miképp megy: bevételnek az a pénz fog számítani, ami a bankszámládra érkezik be.
Egy paypal accounthoz csak egy bankszámlát tudsz kötni, szóval ugyanarra a számlaszámra tudod elküldeni a pénzt.

Következő kérdés a mennyiséggel kapcsolatos volt: mennyi a max feltöltési limit? 
Annyit töltesz fel, amennyit tudsz! 🙂 Csak ne feledd, feltöltésenként 0.20 dollár centbe fog fájni minden feltöltés. De ha erről a linkről regisztrálsz, akkor kapsz ingyen 40 feltöltést: 40 ingyen feltöltés.

Az etsy segít a küldésben, csomagolásban, nyomtatásban etc?

Nem, az etsy nem segít semmiben, mindent magadnak kell intézni. Az etsy egy keretet, lehetőséget ad arra, hogy áruld a termékeidet vagy szolgáltatásaidat. Ezt úgy képzeld el, mintha bérelnél egy offline boltot valamely plázában — csak itt online és sokkal, de sokkal olcsóbb.

További észrevételek

Sokszor láttam ismétlődni a további hibákat kezdő boltosoknál, melyek jelentősen csökkentik az eladás lehetőségét.
Először is, a nyelv: ez egy külföldi oldal, tehát nem magyarok vásárolnak ott, legfeljebb csak kevesen. Ezért a leírásokat, címeket, címkéket angolul írd meg. Egy külföldi oldalon magyarok nem fognak magyarul rákeresni a termékeidre, ők is az angolt fogják használni. Ha pedig csak magyar leírás van ott, egyetlen véletlenül rád akadó érdeklődő sem fogja kivenni az értelmét a szövegnek.

Ha kevés terméked van fent, kicsi lesz az esély arra, hogy pont az egyik fog tetszeni a vásárlónak: rakj fel sok terméket, hogy tudjanak válogatni, és hogy könnyebben megtalálják a boltodat! Te is szívesebben sétálsz be egy olyan üzletbe, ahol sok-sok terméke van, de olyanba már nem biztos, ami csak 4-5 terméket kínál összesen.

Légy aktív! Készíts treasuryket, lépj be csoportokba, kommunikálj ott másokkal, szívecskézz, kövess másokat. Ha ezt teszed, a másik viszonozni fogja ezt, több szív kerül a termékre, és nagy valószínűséggel előrébb kerülsz az etsy keresési listáin. Ezt sosem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontos, és hogy mennyi boltot látni eltűnni, mert nem vették komolyan az aktivitás fontosságát. Bárhol, ahol eladást produkálok, csak azután lettem eredményes, hogy foglalkoztam az oldallal.

Leírás, címke és cím: egyik nagy malőr az, ha hiányos az információ a termékedről. Ha nincs ott az, hogy milyen anyag, mekkora, miképp készül, esetleg valami hangulat fokozó leírás vagy bármi, amit te fordított esetben tudni szeretnél egy vásárolandó termékről, az érdeklődő keres egy másik boltot, ahol nem kell külön utánajárni a válaszoknak. Írj kielégítő leírást, pontos címzést és a terméket leíró címkéket (erre találhatsz sok segítő videót, leírást a neten)!

Mivel külföldi látogatóid lesznek, ezért az árakat dollárban szabd meg, ne forintban. Nagyon furcsán néz ki egy $61.27 ár, amit az Etsy a forintból konvertál át.

És végső soron: a fényképek. Tedd oda magad, és a mobil telefonos befotózást elfelejtve készíts igényes, ízléses fotót, mely által: pontosabban láttatja az érdeklődővel, mit vehet; környezetbe helyezve láttatod, milyen lenne, ha már tulajdonában lenne; hangulatot adsz általa a vásárláshoz. Öt képfeltöltési lehetőség van egyetlen terméknél, használd ki!

Ha valamiben bizonytalan vagy, mindig lecsekkolhatod a konkurenciát: megnézheted, milyen jellegű fotókat tesz fel, milyen címeket, leírást és címkéket használ, és hogy mennyi eladása van, az értékelésekben milyen hibákat írnak esetleg, amit te kivédhetsz előre stb. A konkurenciától való tanulás a legjobb módja annak, hogy a boltunk mindenképp a megfelelő szolgáltatást nyújtsa és megtalálhassák a termékeinket is.
Viszont 100%-ban lemásolni mások leírásait, címeit stb. egyrészt nem visz előrébb és még csak nem is etikus. Inkább használd alapnak, és aztán javítsd! 

Remélem, tetszett ez a kis cikk! Ha esetleg van kérdésed, írd meg ITT A CIKK ALATT, hogy mások is olvashassák a válaszokat, és ne kelljen többször megírnom ugyanazt. De először mindenképp azt javaslom, hogy fusd át többször is ezt a cikket. Reményeim szerint mindenre kitértem! ^^
Ha szeretnéd tudni, regisztráláskor mikor-hová kell kattintani és hogyan kell feltölteni stb., adj időt a dolognak, rá fogsz jönni magadtól. Ebben nem tudok segíteni, mert ehhez ott kéne ülnöm melletted, de ez érthető okokból kifolyólag nem kivitelezhető.

Nyisd meg a boltodat! – ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, kapsz 40 ingyen feltöltést! Meg én is.
Saját shopom.

Ha hasznodra vált ez a cikk, támogatásoddal még több ilyen írására serkentesz!

Köszönöm az olvasást!

Ha nem szeretnél lemaradni az ilyen bejegyzésekről, iratkozz fel emaillel!