Nemrég készítettem el a második Chloe-s rajzomat egy cseh megrendelőmnek, aki imádja Chloe Grace Moretz-t (színésznő, többek között ő volt a Kick Ass című filmben a csihipuhis kislány), és gondoltam készítek pár fotót róla, hátha valakit érdekel. 🙂 A csipke különösen hajmeresztő volt számomra megcsinálni, elég sokat elpöcsörésztem vele. Próbálam a DOF (mélységélesség) hatást is megadni valamelyest. Szóval leginkább a csipke készítéséről készítettem fotókat, amit itt meg is osztanék. Remélem, valakinek hasznos lesz. 🙂

Ha pedig további kérdés van a csipke rajolásával vagy a fotórealizmussal kapcsolatosan, bátran tedd fel azt egy kommentben!

Hogy ne tévedjek el nagyon a csipkéken, készítettem egy 3×3 centis hálót, amit a referencián is bejelöltem. Így a méretek és irányok nagyjából pontosak lettek, ha nem is 100%-osan. Ez nem is nagy gond, mivel nem a teljes hasonlóságra törekedtem, hanem arra, hogy meglegyen a “csipkeszerűség”.

Először felrajzoltam a csipkék formáját, aztán átsatíroztam 2B-s cerkával. Utána dörzscerkával elkentem az egészet, így megadtam vele a bőrszínt is egyszerre. Utána jött az 5B-s lyra, amivel feketévé varázsoltam a csipkéket. A folyamat ezen a fotón jól látható, lentről felfelé rajzoltam meg. 🙂

A kis fekete összekötő fonalkákat rajzoltam fel utoljára, hogy menet közben ne kenjem el folyton őket véletlenül. 🙂

Radírceruzával próbáltam eldolgozni az éles széleket, hogy megadjam a DOF hatást. Ez a radírvég keményebb, inkább ken és halványít, mint radíroz. Szóval erre tökéletes volt.

Ez pedig a végeredmény a csipkéken. A bőr mélyebb tónusait utólagosan adtam meg, simán átsatíroztam az egészet ott, ahol szükséges volt. A fekete csipkéken már nem volt hatással, így nyugodtan dolgozhattam egyszerre az egész kar bőrfelületén. Szóval ennyi. Biztosan van szebb és jobb megoldás is erre, számomra ez a kézenfekvő, ezeket az eszközöket szoktam már meg.
Remélem, tetszett az írásom!