Már néhány éve annak, hogy felkeresett egy csapat lelkes alkotó arra, hogy képeimet feltegyék weboldalukra, ahol aztán nyomatként eladhatják.

Nemrég kicsit felpofozták a weboldalukat, így végre kaptak belépési jogot is az alkotók, akik árusítanak az oldalon. Kaptam erről értesítő e-mailt, melyben ez állt:
Az új bejelentkezési adatok:
nicknév: thubakabra
jelszó: thubakabra

Nagyon furmányos jelszó, az égvilágon nem jutna eszébe senkinek, hogy másnak is saját nickneve jutott jelszóként egy olyan oldalon, ahol egyébként fel van sorakoztatva az összes tag (kb. 100 ember) nickneve.
Írtam az illetékesnek, hogy ezt így újra kéne gondolni (miután gyors megváltoztattam a jelszavamat a nemmondommeghogymelyiklap.com oldalon), jelezve, hogy nem túl biztonságos ez így.
Néhány levélváltásba került mire megértette, hogyha kedvemben állna, akkor feltörhetném egy csomó alkotótársam profilját.

Figyelmeztetésként írom, hogy a qwertz az 123456 a saját nevünk vagy születési évünk nem valóak jelszónak. Ha valaki unatkozik, végigfut ezeken,  könnyen “feltörheti” a fiókunkat (a feltörés helyett alkalmazhatnám inkább a beinvitálódik szót), amivel megeshet, hogy nem csak saját magunkat szívatjuk meg.

Ezt most ki kellett adnom magamból. 😀