Nos, újra itt van egy rövid bejegyzés, ezúttal csak néhány fázis képet bemutatva legutóbbi digitális alkotásomról. Szerintem mindjárt nekiugrom a következőnek is, mert megtetszett a stílus.

A kép kiindulási alapja ez a fotó volt: http://faestock.deviantart.com/art/White-Beach2-405751156

Egyszerűen megkapott, és kedvem lett lerajzolni valamilyen formában. Nagyon jó galériája van egyébként a csajnak, dugig van ízléses fotókkal, melyeket szabad felhasználhatóság licensze alá tett. Persze úgy, (ahogy minden esetben), hogy a felhasznált referenciát linkeljük vissza.

A kezdetekben felvázoltam a vonalakat. Jó csúnyán, amiket aztán később javítgathattam ezerrel… de ebből is tanultam, és legközelebb már tisztábban fogom felrajzolni őket, vagy simán új rétegen átrajzolom.

 

Vonalkázós stílusban futottam neki, habár már a kezdetek kezdetén eldöntöttem, hogy elkenem majd az arc tónusait.
A hajat viszont így akartam hagyni, a vonalakat meghagyva. Az egészet úgy rajzoltam, hogy az ecsetnek adtam egy textúrát, illetve kettős ecset beállítás, mely végére olyan hatása lett, mint egy ceruzának. Egyetlen gondom csak az, hogy a textúra nem random, így eléggé szabványos mintát alkot. Nem találtam rá még megoldást a photoshopban.
Egyébként nagy hasznomra vált az intuos táblán lévő vászon elforgatás funkció. 🙂

 

(hát ez mitől lett barna? O.o)

 

S lőn, a végeredmény! Igazság szerint még sokat vacakotlam volna rajta, de erőszakkal levakartam magamat róla. Furcsa érzés, hogy egy kép sohasem kész, mint ahogy a tökéletest sem közelítheti meg soha. De nem baj, ameddig élvezzük csinálni őket. 🙂
Valaki írta azt is, hogy megnézte volna azért az arcot elkenés nélkül. a nagyját meghagytam egy külön rétegen, mert egyébként is kíváncsi voltam, hogy nézne ki úgy:

Hát, elég bénán huzigáltam a vonalakat… sebaj.
De azért most sokat tanultam belőle, és remélem, hogy fejleszthetem még a dolgot, nem akadok el máris.
Az inspirációt egyébként egy nagyszerű művész adta, akinek műveit facebook-os oldalán meg is nézhetitek. Én iszonyat sokat tanultam tőle. 🙂
A következőről is fogok posztolgatni WIP képeket, melyeket a saját facebook-os oldalamon megtalálhattok majd: https://www.facebook.com/pageTHUBAKABRA