Gondoltam most ahelyett, hogy írnék egy BOLDOGÚJÉVEEEEEEEEEEEETHÖŐŐŐŐÉÉÉÉÉ bejegyzést (mellesleg jó szórakozást mindenkinek 31-re), inkább megfogalmazok egy összegzést a saját dolgaim kapcsán. Igen, ez a bejegyzés most 100%-osan rólam fog szólni.

Általánosságban az idei évről ismételten elmondható, hogy gyakran tettem két lépést előre, majd visszafelé is ugyanennyit — ha nem többet. Éreztem úgy néhányszor, hogy tényleg sínen vagyok, aztán pedig totálisan kisiklottam, mint a piroska a kőszegfalvi egyenesben. Rájöttem pár önismereti kérdésre, melynek hála sokkal tisztábban látom a jelenlegi életemet. Az utóbbi évekkel ellentétben éjszakai bagoly lettem; hajnalig vagyok fenn, hogy alkothassak, aztán pedig délben kelek. Nem érzem már helytelennek ezt a dolgot.
Két állandó trollt szedtem össze és számtalan jóindulatú érdeklődőt. Szerintem ez egész jó arány.
Háromszor költöztem (Budapesten belül maradva), kétszer léptem új kapcsolatba és ugyanennyi a kiállítások száma is, melyekre képet vittem. Egyszer Vicusnak segítettem kiállítást szervezni, mely igen szórakoztatónak bizonyult számomra.
Túléltem két Világvégét is, de szerintem ezzel sokan vagyunk így. 🙂
Grafika… nos hát, lejárt az az idő, melyet magamnak adtam arra, hogy fix megélhetést kaparjak össze általa. Olykor egész jól ment a dolog, de aztán meg hónapokig csend lett. Ez pedig sok idegeskedéssel jár.  Az év első felében megszerzem az angol nyelvvizsgát, aztán még kiderül, onnan merre visz az utam.
Mindez azonban nem jelenti azt, hogy letenném végleg a ceruzát. Mindig hagyok majd időt neki. Jövőre talán megszerettetem magammal a színeket, és nekiállok a tradicionális festésnek is. Valamint végre nekiállok egy önálló kiállítás szervezésének is, mert már ideje volna.
Lényegében örvendetes, hogy megpróbáltam a dolgot, mert így nyugodt(abb) szívvel nézhetek új irányba, hiszen adtam egy esélyt a dolognak.

2012-ben készült alkotásaim (a jobbak).

Rajzok:

 

 

Festmények: 
(Lol, ez a képelrendezési metódus elég ratyi a blogspoton)

 

 

 

Egyebek: 

 

 Írás: idén született pár novella, bár általánosan jellemző mindegyikre, hogy nem merem publikálni őket sehol sem. Viszont rengeteget tanultam általuk.
Illetve mostanában rám jött az írhatnék, és nekiálltam folytatni egy két éve elkezdett regényt. Mivel teljességgel a káosz jellemző az írásra és a stílusra, melyet ilyenkor alkalmazok, egyáltalán nem publikus. Talán majd egyszer másképp döntök, hátha lesz rá érdeklődő.

Zenék, melyekkel idén találkoztam először, és képes voltam őket rongyossá hallgatni (a teljesség igénye nélkül):

Hugh Laurie – Guess I’m a Fool
Mumford & Sons Performs – Lover’s Eyes
PJ Harvey – This is Love
Awolnation – SAIL! 
Justin Cross – Drink the Water
Johnny Cash – Ain’t no Grave 
Fever Ray – Keep the Steets Empty for Me
Lost in the Trees – Golden Eyelids
Ministry – Isle of Man 
Parov Stelar – Monster
Talán az olvasóm is talál köztük olyat, ami tetszetős lesz számára. 🙂

Fogadalmak (mert hát mindig kell ilyesmi ilyenkor, nemde?) :
Nos.
Egészségesebben fogok táplálkozni. Ez asszem már általánosan minden újévi fogadalmamban benne van.
Megtanulok valamin játszani. Mondjuk szájharmonikázni.
Perfektül fogom nyomni az angolt, vazze.
Magas ívből fogok tenni az idegesítő emberekre.
Akkor már azt is ide sorolom, hogy megtanulok festeni olajjal.
Hmmm… szociálisabb és kedvesebb leszek.
Visszaszorítom a netfüggőségemet.

Remélem mindenkinek szép lesz a következő éve és össze tud hozni egy csomó jó érvet arra, hogy reménnyel kezdhesse 2013-at.

Legyetek jók, és érezzétek magatokat kellemesen Szilveszterkor! 🙂
Köszönöm az egész éves olvasást, 
Thub