Most egy olyan bejegyzés fog következni, melyet már régóta terveztem megírni    elsősorban azért, mert rengetegszer kapom a kérdést, honnan is ered a nevem. 

 
Na jó, azért nem olyan rengetegszer, de párszor már ismétlődött. Szóval eme üres szavak után bele is fognék a sztoriba. Igyekszem rövidre fogni, amennyire tőlem telik.
 
Egy szép napon, mikor a Balaton hullámait szelte hajómnak durván faragott deszkázata, egy óvatlan pillanatban megcsúsztam  de igen kecsesen  és estemben bevertem a fejem. Mikor először nyíltak fel pilláim, szemeim előtt egy repülő elefánt derengett fel a szürke víz felett, amint ormányával azt dúdolta: ♪thupala-thupp♫
 Ez így baromi hülyén hangzik – oktattam ki, miközben serényen porolgattam kalóz öltözetem gyűrött fodrait. 
Az elefánt mit sem törődve szerény dicséretemmel, vagy azzal, hogy nem akadtam fenn repülő mivoltán, tovább dúdolgatott. Ugyanazt a sort, olykor-olykor cifrázva: ♪thupala-thupp, thupp-thupala-ta♫
 Unom….
 ♪thupala, thupp-thupala-ta♫ 
 Nem hagynád már abba…? Te zizzent zenebogár…!
Erre elhallgatott. Kicsiny szemeivel kérdőn nézett rám. Mi volna természetesebb, mint hogy zenebogárnak titulálnak egy repülő elefántot?  
Kihasználva a dúdolásban beállt szünetet és pillantásának cseppnyi figyelmét, vad magyarázkodásba kezdtem. Mutogattam az ujjaimmal, csapkodtam a karommal és gesztikuláltam százféleképp, mire végre valami világosságot láttam felcsillanni szeme mélységeiben. 
Majd bólintott és új szavakba fogott:  ♪thub-thub, thub-akabra♫ 
Hmm…. – gondoltam magamban – ez így mindjárt jobb. 
Aztán a látomás hirtelen véget ért, miután a koszos víz dübörögve felkiáltott (miért ne tenne így?): 
 Jó név! 
 Név?? Már hogy lenne ez név…? Ez egy dallam…    vagy nem?
Szemem elkerekedett, majd minden kitisztult előttem!
Na, persze. Szép is lenne, ha egy izgalmas történethez fűződne a nevem létrejötte, melyet sűrű harcjelenetek, fegyverropogtatások és mindenféle nagy szavak jellemeznének. 
A valóság elég snassz.
Szóval egyszer letöl… khm, megvettem egy játékot és türelmetlenségem okán gyorsan akartam találni valamiféle nicket. Rémlett egy Dél-Amerikai mitikus lény neve, mely megtetszett egykor és be is pötyögtem hirtelen felindulásból. 
Azonban rosszul jegyeztem meg és a Chupakabra helyett Thubakabra lett… persze erre később jöttem rá. Aztán megtetszett a hangzása és úgymond magamra öltöttem a nevet, mikor regisztráltam egy-egy új oldalra. 
Ennek már 5 éve. 
Nem is fogok egyhamar megválni tőle. 🙂 
 
Ennyi a szerény történet. Köszönöm a figyelmet!