Gondoltam írok egy rövid beszámolót azoknak, akik sajnos nem tudtak jelen lenni és azoknak is, akik végül is ott voltak.  

Szóval már hetekkel korábban elindult a szervezés, Sztrájk és Cyrgaan jóvoltából – többször is próbálkoztak a kocsmaszerzéssel. Most több elvárás volt, mint az előző talinál: természetesen az olcsóság mellett, kellett a külön terem, hogy kisebb legyen a klikkesedés és szabadon mászkáljunk az asztalok között.
Végül egy szép szerda délután sikerült is találnunk egy megfelelő helyet, ami a Control pub nevet viseli és a “sör-tesztnek” is megfelelt. Nagyon hangulatos volt, legalábbis így elkülönülve a kocsma többi részétől.
A részemről sok levél indult el, a “jössz-e” címmel, összeírásra került, hogy ki-hova érkezik és hogyan, vagy ki által jut el a nyugatiba. Na és persze egy kis noszogatás arra vonatkozólag, hogy legyen rágcsálnivaló és ne kelljen csoportosan elvonulnunk kajáért, mikor a sör étvágyat teremt.

2-kor volt a találkozó a nyugatinál. Páran a Kelenföldről szedtük össze egymást – no, nem az árokból, csak gazdátlanul vártuk a másik érkezését. Onnan mentünk tovább a Nyugatiba, ami végül a fő gyülekezési hely volt. Oda érkeztek be páran vonattal, illetve oda vártunk a pestieket is. Főként azért, mert mellette van nem sokkal a kiszemelt sör fogyasztási ojjektum, ahova betérni kívánkoztunk. Várakozás közben egy verselős kéregető is odajött és próbára tette a tagokat. Én leleményesen – miután kiszúrtam, hogy felénk igyekszik – elmenekültem.

A találkozó eleinte 14 emberrel indult, közben pedig csatlakoztak még jó páran. A sörök, vbk-k és az üditő kirendelése után bontottuk elő szörmedvényeinket, a sütiket. Kellemes csalódás volt, mert mindegyik páratlanul jó lett; elsősorban Ritty ződ golyó nyerték el a közösség egyöntetű elismerését. Sajnálatos módon erről nem készült fotó, pedig ritka látványosság volt az érdekes zöld színnel rendelkező hamis marcipángolyó.

Végül mindenki megérkezett és már egy beszélgetés folyamba vethette bele magát. A végső szám 20 fő lett. A “vendégek” is részt tudtak venni a diskurzusban, mivel nem pusztán szakmai kérdésekről volt szó. Én meglehetősen sokszor nevettem magam könnyesre 🙂 Hiába, azért egy igen színes társaságnak sikerült összejönnie! És tényleg minimális volt a klikkesedés, sokan mászkáltunk jobbra-balra, hogy nagyjából mindenkivel válthassunk néhány szót. Egy ízben ennek érdekében át is rendeztük kicsit a kis helyiséget, hogy a kommunikáció folyamata erősebb legyen és hogy senki se tudjon egyszerűen kijutni a wc-re vagy sörért. 😀

“Rózsaszín elefántos férfitanga???”

Szóba jött pár kérdés az oldalfejlesztéssel kapcsolatban és szerintem Garpeerrel sikeresen be is gyűjtöttünk értékes véleményeket, amik majd hasznunkra válik. Külön hírként bejelentésre került, hogy nemsokára ismételten költözik a kockart: bazinagy tárhelyre, így meg lesz oldva ez is vele kapcsolatban.
Összeírtunk pár ötletet az elkövetkező versennyel kapcsolatban is – végül az erotika téma nyert ebben a körben. Volt egy rövid agyalás már a következő találkozóról is, amiről a legfixebb információ eddig a nyári esedékessége. És persze sok mindennapi és sok érdekes téma is szóba jött, amire már sajnos nem nagyon emlékszem.

Vajjéhó origamija

Pár sör legurítása után kitaláltuk, hogy érdemes volna kipróbálni magunkat valamiféle kocsmasportban is – így hát nagy lelkesedve kitértünk egy másik terembe biliárdozni. A kezdeti sikertelenségek után végül gyorsan belejöttünk és mindkét ellenfél csapatot megvertünk Podival. Volt szurkolótábor is, vagy néha betérő nézők. Igen muris volt, főként mikor biztattunk vagy éppen negatív gondolatokkal próbáltunk ellátni egy játékost.

Vajjéhó és Lápi origamizni is elkezdtek, meglehetősen mókás eredményeket alkotva ezáltal, amik természetesen nagy sikert arattak. Páran lelkesen neki is fogtak, hogy ők is csináljanak valamit, de Vajjéhó egy.. khm… hátsó lábbal rendelkező lova osztatlan sikert aratott.

Aztán az emberek lassan szállingózni kezdtek hazafelé, vagy legalábbis vonatra. Fél tízig voltunk a kocsmában és végül négyen hagytuk ott, lezárva ezzel a  II. kockart találkozó eseményét.

Így összességében örülök, hogy Garpeerrel sikerült létrehoznunk egy ilyen oldalt, ahova rengeteg nagyon jó ember (alkotó) tudott összegyűlni. Ráadásul egy ilyen találkozón keresztül ezt a valóságban is érezni lehetett. Főként ilyenkor csapódik le bennünk – mi, szerény adminok – hogy ez tényleg nagy, csodálatos dolog és hogy tényleg van értelme a verejtékezésnek, a belefeccölt időnek,  a fejlesztésnek és tervezésnek. Nem egy ízben jöttek létre barátságok is az oldalon keresztül, vagy éppen párkapcsolat. És ez szerintem bátran tölthet el némi büszkeséggel! 🙂

Utolsó sorban elnézést kérek, hogy ilyen sokára lett meg ez a szösszenet 😀 Mentségemre legyen szólva, össze akartam gyűjteni a készített fotókat, hogy linkelhessem. Amit alább már meg is tudok tenni.

Fotók a kockart taliról – Ritty, Thub és Lápi készítette őket.

Hagyhatsz kommentet is 🙂 Csak kérlek hagyj mellette nevet is! A névtelen fikázók természetesen törlésre kerülnek x)