Végre elkészültem ezzel is. A rajz kimondottan azért keletkezett, mert egy kedves ismerős jóvoltából kamerához juthattam és felvehettem a rajzolási folyamatnak nagy részét. Ezúton is szeretném megköszönni ismételten a lehetőséget! Illetve a kölcsön kameraállványt és a türelmes oktatást a felvevéssel kapcsolatban.

Emma Watson – Hermione

A videón meglátszik, hogy kevés gyakorlatom van mind a videó felvételében, mind pedig annak igényes vágásában. Miután meglettem a renderelésekkel és feltöltöttem a youtube-ra, rá is jöttem, hogy mit kellett volna másként csinálnom. De végső soron, a hibáiból tanul az ember és majd mindezt az előnyömre fordítom. Bár már az is nagy siker, hogy megtanultam a sony vegast alapszinten. A végére (a bug-kerülgetéseket leszámítva), már szinte élveztem a dolgot.

Egyébként rájöttem a rajz készítése közben, hogy milyen sokat hajolok a lap fölé és most mennyire hiányzott a dolog. Valahogy pontatlanabb is voltam ennek hiányában.
Vajon, ha így folytatom, fájni fog a hátam pár éven belül? Kétségkívül igen. De valahogy nem tud érdekelni ez a dolog még, lényeg, hogy élvezem a rajzolást.
Bár néha el tud keseríteni pár dolog pár percre, hogy aztán erőt gyűjthessek belőle és még aktívabban rajzoljak. Az egyik ilyen, mikor az a vád ér, hogy csak PS-ben manipuláltam egy fotót. Erre már megvolt szerencsére a gyógyír, mivel Pesten több kiálíltáson is megfordultak már a rajzaim, őszinte örömömre. Boldoggá tett az a pár döbbenet, aminek fültanúja lehettem és valahogy így zajlott le: Oké, egy fotó… de mit keres itt? Jaaa, hogy ez rajz??
Ennek nagyon örültem 🙂 Pláne, mivel már nem csak másolok, hanem igyekszem fotó(k) alapján újat létrehozni. Mielőtt a kérdés elhangzana: igen, fotók alapján. A FOTÓrealizmusnak ez az alapja 🙂 És ha a profik megtehetik, hogy felhasználnak fotókat, akkor amatőrként miért kellene lemondanom róla? 🙂 A másik kényes téma meg ugye ez. De valahogy már ezen se tudom felkapni a vizet. Valakinek a fejből rajzolás fekszik, valakinek meg a másolás. Azt hiszem, hogy ettől még egyben fog maradni a világegyetem.
Persze néha kizökkent a nyugalomból, mikor ilyetén vádak miatt pöckölik vissza a rajzaimat pályázatokról. De ekkor is csak felcsattan bennem: majd megmutatom a világnak! És minden helyreáll.